Poista vinkki matkaoppaastasi

Olet poistamassa vinkkiä matkaoppaastasi. Voit toki aina myöhemmin uudelleen lisätä vinkin matkaoppaaseesi.

Tallenna vinkki matkaoppaaseen


Anna nimi uudelle matkaoppaalle, johon haluat lisätä vinkin:

Valitse alla olevasta listasta jokin matkaoppaistasi, johon haluat lisätä vinkin:

Vahvista poistaminen

Vahvista poistaminen

Haluatko varmasti poistaa vinkin?

Lisää kommentti

La Gomera

La Gomera - Ihanan kaukana

Vaihe 1 / 5


Anna maantieteellinen sijainti

Tähän voi syöttää tarkentavan alueen jos kyseessä on esim. saari, kunta, osavaltio (HUOM! kenttää ei ole pakko täyttää)

Anna kaupungin nimi

Tähän syötät kaupungin nimen

Anna osoite

Tähän syötät vinkkisi osoitteen. Klikkaa vielä alla olevaa Etsi-painiketta, niin osoite haetaan kartalle.

Oletko samaa mieltä?

Kerro mielipiteesi ja kirjoita vinkkisi kohteesta: La Gomera - Ihanan kaukana!

Perustiedot

Keskiarvosana(1)

Sijainti: Eurooppa | Espanja | La Gomera | Kategoria: Aktiviteetit & Urheilu

Ilmoita asiattomasta sisällöstä
Käyttäjän Travelleress arvio:

Matka
Lensimme Helsingistä Teneriffalle 8.2.2009. Finnmatkat oli järjestänyt lentokentältä kuljetuksen Los Cristianoksen satamaan, josta lähti lautta La Gomeralle. Odotusaika Los Cristianoksessa oli melko pitkä - viisi tuntia - sillä lautta La Gomeralle lähti vasta myöhemmin illalla. Matkalaukut voi onneksi jättää satamaan säilytykseen (muista varata euron kolikoita) ja Los Cristianoksesta löytyi mukavia ravintoloita (Bar Nuestro, josta sai alle kympillä puolikkaan jäniksen - nam).

Lauttamatka La Gomeralle kestään noin 45 min. ja lautalla pääsee San Sebastianin satamaan. Meidän hotellimme oli Valle Gran Reyssä, jonne bussimatkaa oli vielä noin 1,5 tuntia. Kokonaismatka-aika muodostuu siis melko pitkäksi, mutta mielestäni on sen arvoista!

Missä
Finnmatkojen kautta pääsee moniin eri La Gomeran kyliin. Itse valitsimme Valle Gran Reyn monesta syystä. Tämä alue on saaren aurinkoisimpia (ilman olivat koko viikon todella hyvät, vaikka saaren keskiosassa olikin melkein koko ajan pilviä). Laaksosta lähtee monia erilaisia patikointireittejä aivan lyhyen kävelyetäisyyden päästä - eli sinun ei välttämättä tarvitse vuokrata autoa lähteäksesi patikoimaan. Kaiken lisäksi laakso on kuvankaunis!

Toinen vaihtoehto voisi olla jäädä San Sebastianiin, joka on saaren pääkaupunki ja asukasluvultaan suurin. Tällöin matka-aika lyhenisi hieman. San Sebastianista lähtee myös useampia bussilinjoja - mikäli haluat kierrellä saarta laajemmin, mutta et halua vuokrata autoa. Kaikesta huolimatta olin hyvin tyytyväinen siihen, että valitsimme kauniin Valle Gran Reyn.

Hotelli
Yövyimme Baja Del Secreto -hotellissa, joka sijaitsee aivan Charco del Conde -rannan vieressä (pieni matala poukama, joka on lapsiperheiden suosiossa). Monet parvekkeista on sivukujalle, ja parvekkeelta näkee niin vuoret kuin merenkin. Kannattaa pyytää huonetta mahdollisimman ylhäältä, sillä näkymät vaikuttivat paremmilta ylempää (itse olimme 2. kerroksessa). Huoneemme oli suoraan sanottuna valtava, mukaanluettuna parveke. Keittiösyvennys oli hyvin varusteltu (me kuitenkin keskityimme ravintolaruokiin...). Hotellin katolla on mukava allasalue, johon paistaa aurinko koko päivän.

Hotellin henkilökunta on supermukava ja he auttavat kaikessa mahdollisessa. Heidän kauttaan voi järjestää muun muassa matkoja ja heillä on tiedot bussi- ja muista aikatauluista.

Matkaa varatessa harkitsin tämän hotellin ja Laurisilvan välillä. Laurisilva on isompi hotelli, jossa on muun muassa tenniskenttä. Se kuitenkin sijaitsee hieman kauempana rannasta ja on melkoinen "kompleksi". Baja Del Secreto on mukavan rauhallinen ja sopivan pieni.

Lomatekemistä
Patikointi, patikointi, patikointi - siitä täällä lähinnä on kyse. Erilaisia reittejä vuorilla ja laaksoissa henkeäsalpaavissa maisemissa. Itse teimme kaksi omatoimista 4-5 tunnin retkeä ja yhden järjestetyn patikointiretken. Valle Gran Reystä lähtee todella monta ja erilaista reittiä, joista jotkut ovat melko haastavia, mutta palkitsevia! Matkalle voit lähteä Valle Gran Reystä ja tehdä kiertomatkan taikka palata esim. taksilla takaisin (edullista). Vaihtoehtoisesti voit lähteä aamulla bussilla ja palata patikkareittejä takaisin. Hae turistitoimistosta koko saaren kattava kartta sekä Guia de Senderos -niminen kartta, joka sisältää kartan ja kuvauksen valle Gran Reystä lähtevistä merkityistä reiteistä (kartat saa ilmaiseksi!).

Ohjattuja retkiä voi varata Finnmatkojen tai hotellin kautta. Ne voi myös suoraan ostaa retkien järjestäjältä Timahilta. Hinta on melko sama joka tapauksessa. Itse osallistuimme El Cedron retkelle, jossa käytiin saaren korkeimmalla kohdalla sekä luonnonsuojelualueella olevassa laakeripuumetsässä (noin 4 tuntia). Oppaamme Ernst, 71-vuotias (!) kovakuntoinen saksalainen, oli aivan huippu ja tiesi kaiken saaren kasveista. Voin lämpimästi suositella tätä retkeä :-)

Lisäksi olimme Tina Excursionesin järjestämällä Whale Watching -laivaretkellä. Näimme ihania delfiinejä ja laivan henkilökunta valmisti matkan lopuksi maittavaa ruokaa (tonnikalaa + lisukkeet + juomat). Matkalla on mahdollista myös käydä uimassa laivasta - laivalta saa snorkkelit, mikäli haluaa. Laivalla kannattaa mennä istumaan laivan keulaan, sillä siitä näkee merenelävät kaikkein parhaiten -> kiitos tästä vinkistä Tuijalle - ruotsinsuomalaiselle naiselle, johon retken aikana tutustuimme (tämä olikin se ainoa kerta, kun kuulimme suomea Valle Gran Reyssä).

Ja tietenkin matkan aikana tulee myös levätä ja ottaa vähän aurinkoa. Hotellimme allasalue tarjosi tähän loistavat puitteet :-)

Ruoka ja ravintolat
Lihansyöjille suosittelen jänistä ja vuohta, sillä nämä ovat paikallisia raaka-aineita (molempia näkee luonnossa) joista paikalliset osaavat valmistaa ihania ja maukkaita patoja. Ja tietenkin, kun saarilla ollaan, mereneläviä on joka lähtöön. Ravintolavaihtoehtoja on yllättävän paljon ja kaikkille löytyy varmasti jotain. Ohessa lyhyt listaus joistain ravintoloista,joissa kävimme:
- El Palmar - lähellä bussiasemaa, erityisesti kannattaa kokeilla friteerattua paikallista vuohenjuustoa ja vuohesta valmistettua pataa. Myös talon punaviini on erityisen hyvää!
- Las Olas - Puntillan ja La Playan välisellä rantakadulla, lähellä La Playaa. Ota alkupalalistalta mustekalaa - mausteisessa öljyssä paistettu mustekala on jumalaista ja todella täyttävää (todella paljon enemmän kuin alkupalalta odottaa).
- La Paraiso - ennes Las Olasia kun tulet Puntillasta. Hyvää vuohipataa, todella maukas kastike.
- El Puerto - Vueltasissa, aivan sataman lähellä. Halpaa ja hyvää - alkupala (keitto tai salaatti) + pääruoka (kala tai liha) + jälkiruoka (purkkijäätelö tai hedelmiä) yhteensä vain 6,50. Ruokaa oli yksinkertaista mutta maukasta. Tänne kannattaa tulla heti alkuillasta (klo 19) tai varata pöytä, sillä paikka on todella suosittu.
- Aamupalalle kannattaa mennä sataman porttien vieressä olevaan kahvilaan, jonka nimeä en valitettavasti muista (El Puerto-ravintolan takana ja vieressä on El Puerton tasca-baari). Kahvilassa on erilaisia aamiaispaketteja sisältäen esim. ison paahtoleivän, tuorepuristettua mehua ja kahvin.

Matkasta
Vaikka matka La Gomeralle kestää melko kauan, se on mielestäni sen arvoista. Paikka ei ole todellakaan mikään turistirysä, vaan vielä hyvin aito. Ero esimerkiksi Los Cristianoksen turistikylään oli valtava - 100% Gomeran hyväksi! Mikäli haluat yhdistää matkaasi muutakin kuin rannalla makaamista, La Gomera on sinunkin kohteesi.

07.03.2009

Avainsanat: majoitus retket ruokailu

Lisää kommentti Ilmoita asiattomasta sisällöstä